Головна / Статті / Авторські блоги / Новий антитерористичний підрозділ Лондона

Новий антитерористичний підрозділ Лондона

Нова поліція Лондону, а саме контртерористичний підрозділ Скотленд-Ярду створено для протидії терористичним загрозам на кшталт подіям у Паризі в листопаді 2015 року, коли терористами у центрі столиці Франції, в різних місцях, було вбито понял 120 мирних жителів, та кілька сотень поранено.

Ця подія у центрі європейської країни сколихнула увесь світ, і показала, що навіть європейські столиці із всім своїм надійним захистом поліції, роботою розвідки та контррозвідки безсилі проти терористичних актів. Окрім того, готовність поліцейських підрозділів до масової терористичної атаки була низькою.

Вони здатні діяти проти бандитського угрупування в кілька чоловік і озброєних кількома взірцями легкої стрілецької зброї. В той же час, терористи все більше стають не тільки більш якісніше і чисельніше озброєнні, але і мають засоби індивідуального захисту та засоби зв’язку.

Саме для таких можливих подій і якісного їх придушення у максимально стислі терміни у Лондоні, столиці Великобританії, було створено новий антитерористичний підрозділ поліції.

Чисельність підрозділу близько 600 поліцейських, до кінця 2017 року планується довести чисельність до 1 500. Увесь підрозділ несе службу у виділеному їх відповідальності районі Лондону. Це зроблено із тим, щоб оперативніше та швидше зреагувати на перший же терористичний акт. Оскільки як показала практика, допоки спецназ добереться із центрільних відділків, або з місць розташованих на окраїнах столиці проходить надто багато часу. Новий підрозділ розбитий на групи які позмінно 24 години у постійній бойовій готовності.

В нових поліцейських Скотленд-Ярду нова унформа, однотонна сірого кольору, зауважте не чорного, як в більшості поліцейських спецпідрозділів більшості країн. Із стрілецької зброї: пістолети фірми Glock, пістолет-кулемети SIG MCX,  снайперські гвинтівки Accuracy, помпові рушниці Remmington та багато іншого озброєння та оснащення (в т.ч. штурмові щити).

Також для потреб новго підрозділу було закуплено нові мотоцикли марки BMW F800 GS, які розвивають швидкість 140 км\год при 85 к.с. Ці мотоцикли пристосовані саме для їзди по урбанізованій місцевості. В них хороша маневреність та управління.

Дл антитерористичної діяльності, у нового підрозділу поліції  є швидкісні та багатомісні катери, які можуть бути застосовані на  повноводній Темзі, річці яка протікає у Лондоні та деяких його передмістях. Також їх завданням являється охорона столиці Великобританії із сторони води в т.ч. спільно із спецпідрозділом ВМФ SBS.

В той же час коли новий антитерористичний піздрозділ готовий боротись із терористичною загрозою у столиці, звичайні підрозділи поліції Скотленд-Ярду також несуть службу у посиленому режимі 24 години на добу. Поліція патрулює вулиці в посиленому режимі у парах із повним БК до стрілецької зброї, засобами індивідуального  захисту та електрошокерами.

Ось так, тероризм привносить розвиток та нові ідеї функціонування у факторі створення нових підрозділів поліції та антитерористичних загонів країн світу, зокрема і Великобританії та її столичної поліції.

п.с. Дивлячись на поліцейських Лондона розумієш, що рівень та якість нашої поліції нажаль значно їй поступається. Це видно навіть при порівняннях фотографій того, що в них звичайні копи носять автоматичну зброю, повні БК, не тримають пальців на спускових гачках. Дай Бог щоб скоро і наші копи вийшли хоча б на середньоєвропейський рівень як озброєння з екіпруванням так і на якість роботи й прямог овиконання своїх безпосередніх поліцейських функцій.

Автор: Керівник та інструктор ВПЦ “3-й полк” Бормовий Руслан (за матеріалами британської преси)

 

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Структура “отделение-взвод” – опыт ВДВ СССР. Раунд 5

Сначала договоримся о терминах. В ВС СССР были десантные части двух типов – парашютно-десантные и ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *