Головна / Статті / Авторські блоги / Військово-патріотичне виховання дітей та молоді

Військово-патріотичне виховання дітей та молоді

Ми подали проект “Сьогодні школярі – завтра Офіцери” на краундфандингову платформу “БігІдея” там ми збираємо кошти на військово-спортивний табір для дітей України віком 12-17 років. Просиом почитати про нас та наш проект і по можливості посприяти нам у реалізації данного, такого важливого на сьогодні, проекту! Ось посилання на  саму платформу де ми збираємо кошти – https://biggggidea.com/project/sogodni-shkolyari-zavtra-ofitseri/


Привіт! Вас вітають 79 українських дітей які є учнями-кадетами ГО військово-патріотичного центру «Третій полк»! Ви знаєте, серед нас є ОДИН хлопчик із ДЦП, ДВОЄ хлопців батьки яких загинули в Зоні АТО,  є серед нас і ОДИН хлопчина  – повна сирота, ВОСЬМЕРО із малозабезпечених і багатодітних сімей,  ЧЕТВЕРО із нас добираються у наш «штаб» у місті Володимир-Волинському із навколишніх сіл, ОДНА дівчинка з нами вчиться  – мама і тато якої повністю глухонімі, також у ДВОХ  із нас батьки побували в полоні, а ще серед нас у ДВАНАДЦЯТИ хлопців та дівчат тато або мама несуть службу в лавах ЗСУ у Зоні АТО. Так-так, серед нас є як хлопці так і дівчата!

Військово-патріотичний центр «Третій полк» займається військово-патріотичним, спортивним, інтелектуальним розвитком підростаючого покоління, а саме: школярів від 7-х до 11-х класів та студентів. Хоча у нас є і кілька 6-ти класників, які просто змусили нас взяти їх на навчання до себе!

Військово-патріотичний центр  «3-й полк» створено та почав свою діяльність 04 жовтня 2014 року, офіційно громадську організацію зареєстровано у травні 2015 року.

Чим ВИ можете допомогти нам

У нас та наших дітей, які в нас займаються військово-патріотичним вихованням, є мрія, проводити навчання літом у якості таборування на відкритому повітрі у природних умовах! Де з дітьми можна розігрувати різні тематичні завдання, проводити польові кількаденні збори, вчити військову справу на відкритому просторі, загартовувати їх у фізичному плані, не в стінах нашого приміщення, а там де гуляє вітер, де світить сонечко і де зранку можна пробігтись босоніж по росі, а вночі прокидатись по тривозі…

Ми намагаємось здійснити ці прохання та мрії дітей вже 2 роки. Пішов третій рік… і ми надіємось, що  третій рік надій, намагань та мрій для «Третього полку» і його юних вихованців все таки здійсниться цього літа! Наш табір це – буде надзвичайний табір з вашою підтримкою!!!

Тому ми і прийняли рішення про те, що можливо нам допоможе не байдужий, до виховання та навчання майбутніх офіцерів – українець. Тобто саме Ви! На вас наша надія!

Бюджет проекту

Видатки бюджету підуть на: закупівлю наметів, в яких розміщатимуться діти, та на розкладні простенькі меблі.

49 910 гривень, ми розуміємо, що це значні кошти, але вони можуть допомогти нам здійснити дитячі мрії про їхній табір, в якому можна не лише фізично та спортивно розвиватись, але і на природі осягати ті предмети та науки військово-патріотичного плану які подобаються дітям! Ми вже 2 роки, по об’єктивним причинам, не маємо змоги літом працювати із дітьми та займатись із ними військово-патріотичним вихованням на природі, на свіжому повітрі. Допоможіть нам будь-ласка у цьому!

Наша робота у сфері військово-патріотичного виховання

Наш учбовий центр, де займаються школярі знаходиться у напівпідвальній частині житлового 5-ти поверхового будинку, розміром близько 200 м.кв. У приміщені, у нас облаштовано тир, учбовий клас, гардеробна, кімната з військовою літературою та інші «спеціалізовані» приміщення. А саме головне – у нас тепло зимою! Не те, що раніше в старому приміщенні! )))

Уся підготовка та робота з дітьми базується на нових підходах до викладання матеріалу, наша навчальна програма це не «лінивий» урок «Захист вітчизни» як у школах! Теоретичні предмети у військово-патріотичному центрі «3-й полк» включають у себе: історію військових конфліктів 20-21 ст., історію відомих спецоперацій та різноманітних спецпідрозділів світу, вивчення ТТХ зброї яка стоїть на озброєні ЗСУ, вчимо також взірці іноземної стрілецької зброї, першу-медичну допомогу, радіопереговори та зв’язок по рації, топографію, військову тактику та інші дисципліни в т.ч. із використанням мультимедійних презентацій та кольорових друкованих матеріалів.

У практичній частині, навчання складається із: вогневої підготовки з використанням страйкбольної зброї різних видів, стрільба по мішеням із різних позицій, рукопашний бій «крав-мага», основи боксу, спортивний воєнізований крос-фіт, польові виходи у ліс, ігри у американський футбол, турніри по стрільбі, ТССС та багато іншого.

Уся зброя в нас пневматично-страйкбольна, яка на 95% схожа на бойову, але працює на акумуляторах і є безпечною у використанні. До речі таку зброю використовують у тренуваннях різноманітні силові підрозділи у таких країнах як: Іспанія, Канада, Росія, Китай, Польща, Україна та інші.

Наша мета і цілі

Нашою метою є розвиток національно-патріотичного виховання, військово-спортивного та інтелектуального розвитку дітей.

Також наша мета заключається в тому, щоб кожен із підростаючих хлопців та дівчат, навіть якщо він не потрапить до лав армії, зміг захистити свою країну, свою родину та самого себе і знав як це зробити правильно. Щоб не повторилась ситуація 2014 року коли молоді хлопці військовослужбовці, абсолютно не підготовлені були кинуті у зону АТО…

Наша мета виховати  майбутню військову еліту Збройних сил України та правоохоронних органів. Нехай це звучить пафосно, але ми все робимо для цього і продовжуємо це робити. Якщо не ми, тоді хто!? Якщо не зараз, тоді коли?!

 Наші досягнення у роботі із дітьми

Займаючись із школярами та студентами ми по завершенню навчального року, у травні 2015 року, подали в українські навчальні заклади військового спрямування – ліцеї та училища, документи на  ШІСТЬОХ наших випускників. Які прийняли рішення стати у майбутньому професійними офіцерами – і всі поступили!

У навчальному 2015-2016 році, у травні-червні ми вже допомагали подати документи у військові ліцеї та училища ОДИНАДЦЯТЬОХ наших кадетів (в т.ч. 2 дівчини)! Писали їм характеристику, рекомендаційні листи у навчальні заклади в які вони поступали, займались із ними фізичною підготовкою та допомагали підготуватись до тестів. Із 11 дітей (4 із 8-х класів, 5 із 9-х, 2 із 11-х) поступило 8 дітей! 2-є із колишніх кадетів ВПЦ «3-й полк» являються командирами своїх навчальних взводів, ще 2-є наших випускників є командирами відділень! А це вже і для нас досягнення!

Згідно опитування серед наших учнів-кадетів, цього 2017 року, ДЕВ’ЯТЕРО будуть поступати у військові училища та ліцеї. І ми знову будемо допомагати їм у цьому. Займатись із ними, оскільки наша мета – це підготовлені, обізнані та компетентні майбутні командири.
Тому інструкторський склад зі своєї сторони  абсолютно правильно вважає, що ми теж вкладаємо свою лепту в МАЙБУТНЮ обороноздатність нашої держави у справі підготовки її майбутніх захисників, майбутніх елітних офіцерів, які знають і розуміють, що значить насправді слово офіцер!  Вони йдуть до цього і постійно підтримують зв’язок із нами, своїми першими «вчителями» військової справи.

Ми пропонуємо вам приєднатись до такої справи як підготовка сьогоднішніх школярів у завтрашніх професійних та компетентних офіцерів нашої України!

«Сила в єдності! Приєднуйся до нас!» – це наш девіз і нехай він стане і вашим!

п.с. Якщо кошти не будть зібрані до завершення терміну – усі на той час зібрані гроші будуть повернуті назад хто їх перерахував для реалізації нашого задуму…. Витрата коштів – це на контролі “Великої Ідеї” тобто свого роду “народний контроль”! Тому все по-честному буде використано для дитячого таборування літом 2017 року.

Перерахувати кошти для реалізації проекту ви можете за цим посиланням https://biggggidea.com/project/sogodni-shkolyari-zavtra-ofitseri/

З повагою, керівний та інструкторський склад ВПЦ “3-й полк”

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Структура “отделение-взвод” – опыт ВДВ СССР. Раунд 5

Сначала договоримся о терминах. В ВС СССР были десантные части двух типов – парашютно-десантные и ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *