Головна / Статті / Військова майстерність / Смертельні “заманухи” від снайперів…

Смертельні “заманухи” від снайперів…

У снайперському  промислі при знищенні живої сили противника заборонених прийомів немає! І це потрібно пам’ятати!  Для снайпера важливо, щоб з’явилася ціль, і не важливо, за яких обставин вона там з’явиться.

Якщо солдат противника з’явився на відкритому місці, снайпер не вб’є його наповал, а поранить, і навіть не важко, а так, щоб цей поранений не зміг самостійно пересуватися, але міг галасувати і кликати медика. Снайпер робить так для того, щоб застрелити тих, хто спробує надати пораненому допомогу, а потім і остаточно застрелити і самого пораненого, коли бачитиме, що вже ніхто не підходить.

Тому пораненого з відкритого місця вивозять на бронетранспортері, та й то в тому випадку, якщо немає небезпеки знищення бронетехніки з протитанкових вогневих засобів.

При стрільбі по групових цілях (особливо з безшумної зброї) снайпер завжди першим пострілом вразить того, хто йде або знаходиться позаду групи – прикриваючого. Це робиться для того, щоб інші не відразу зрозуміли, що відбувається і не кинулися в різні сторони займати позиції для оборони. Поки до групи дійде, що трапилося, снайпер підстрелить ще одного-двох!

Дуже хорошою приманкою, яка притягувала мети, є зброя. Снайпер завжди постарається підстрелити ворожого бійця в момент ведення стрільби, щоб зброя цього солдата залишилося лежати на бруствері, на мішках з піском, легенько випала трішки вперед. Цей автомат рано чи пізно хтось із бійців вбитого напарника спробує зняти з бруствера і потрапить під снайперську кулю.

Досить часто розвідгрупи, у спільній співпраці із снайпером, залишають поблизу ворожих позицій зброю з глушниками (наприклад ВСС чи АКМ із ПБС) – про всяк випадок воно вже зіпсоване і без патронів, або навіть може бути макети цієї зброї. На пістолет чи автомат з глушником завжди знайдуться охочі! Той, хто полізе за таким пістолетом вдень, отримає кулю від снайпера, а той, хто спробує дістати його вночі, ризикує підірватися на міні, закладеній під цією приманкою.

Снайпери можуть використовувати й інші приманки: “випадково” перекинувся ящик і з нього висипалист консерви, сигарети, пляшки із водою і т.д. Такі випадки бували і в Боснії, і в Косово, і в Чечні, і на сході України в зоні АТО. Був випадок, коли снайпер надів на руку убитого солдата годинник в блискучому позолоченому корпусі і підстрелив охочого до годинників бійця, який спробував його зняти з руки мертвого на якій він був пристібнутий

Біля убитих іноді лежать фотоапарати і відеокамери, як правило, зіпсовані або розбиті. Мобільні телефони, радіостанції (пошкоджені заздалегідь) Ніколи не треба підбирати лежать на відкритих місцях привабливі предмети – вони не випадково там знаходяться, і якщо не ви їх туди поклали, то і не вам їх забирати!

Запам’ятайте: на війні необережна та занадто велика цікавість згубна для вашого життя!

ВПЦ “3-й полк”

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Обучение пехотной тактике. Close Combat

Я пехотный майор с 14-летним сроком службы, семь из которых прослужил в пятом полку морской ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *