Головна / Статті / Військова тема / Бути готовим завжди. ТОП 10 порад

Бути готовим завжди. ТОП 10 порад

ТОП-10 правил які допоможуть вам по новому подивитись на здавалось банальні речі на які ви часто не звертаєте уваги.

1) Мінімізація шкоди здоров’ю
Ми рекомендуємо, якщо не виключити, то хоча б зменшити вживання алкоголю, сигарет та фастфуду. По-перше, це зробить Ваші шанси на виживання у випадку настання часу Х набагато вищими, по-друге, запаси сигарет та алкоголю можна буде обмінювати на їжу й припаси, по-третє, це просто економить Ваш бюджет, який можна витратити на патрони чи інші корисні для виживання засоби.

2) Заняття спортом
Ми не настільки наївні, щоб думати, що Ви після майже двох тижнів святкувань одразу кинетеся в зал і на пробіжки, але рекомендуємо знайти собі спортивну секцію чи зал поблизу, де ви 2-3 рази на тиждень змогли б зганяти стрес. У випадку наявності вогнепальної зброї – навіть виїзди по вихідних на полігон, мінімальні фізичні навантаження покращать Ваше самопочуття.

3) Озброєність знаннями
Перечитування пабліків мілітарного характеру — це, звісно, добре, але жоден із них не дасть Вам дійсно релевантну інформацію, яка буде потрібна саме Вам. Відвідуйте спеціальні тренінги зі стрільби, топографії, дайвінгу, курси екстремальної їзди – усе це буде Вам давати розрядку від робочої рутини, до того ж буде екіпіровувати Вас знаннями, які можуть пригодитись в подальшому. Ну й найголовніше — знання корисні лише тоді, коли вмієш застосувати їх на практиці. Отож якнайбільше практикуйте отримані теоретичні знання та конвертуйте їх у корисні навички.

4) Пройдіть курси базової медицини
Ні, Вам не потрібно ставати “тактичним парамедиком широкого профілю”, але розуміння базису відкриває Вам очі на ті “корисні” знання, які нам давали під час навчання в школі\університеті, і дасть можливість врятувати життя собі чи своїм близьким у майбутньому. І, пам’ятайте — уміти надати допомогу собі та оточуючим — обов’язок кожного свідомого громадянина!

5) Носіть світловідбиваючі елементи на одязі взимку
Здавалося б це незначна річ, але в Європі кількість збитих пішоходів в нічний час доби скоротилась на 60% саме через використання світловідображувачів, які за потреби можна придбати окремо й пов’язати на верхній одяг. Прості дрібниці рятують життя.

6) Носіть із собою мультитули\ножі
Досить шукати виправдання, чому постійно в когось позичаєш ножа. І ні, причина не в поліції чи міліції, а в банальному відсутності бажання. Багато ножів не є холодною зброєю, а кваліфікуються як інструмент господарсько-побутового призначення. У житті може трапитися багато ситуацій, коли ніж може допомогти пережити критичні моменти. Ніж може виступити як інструмент для виживання в умовах дикої природи, так і як зброя останньої надії в деяких випадках. Ми не закликаємо використовувати ножі в якості засобу самооборони, оскільки такий варіант є прийнятним лише в окремих ситуаціях, про що ми вже писали. Зрештою, воїн, що носить із собою зброю, першочергово носить із собою й відповідальність із честю та мудрістю нею користуватися. А тому, зрештою, сам знає, як із нею поводитися.

7) Аптечка
У час, коли Україна знаходиться в стані війни, якісно укомплектована аптечка як ніколи може знадобитися в надзвичайній ситуації. Навіть мінімальний набір наповнення збільшує шанси на виживання власника аптечки чи оточуючих. Звісно краще самому вміти користуватися її вмістом, проте, якщо раптом аптечка вже є, а до пункту 4 цього списку ще не приступили — наявність медичних препаратів все одно може стати рятівником, якщо для когось, якщо поруч опиниться медик чи людина з базовими знаннями медицини. Не потрібно далеко ходити за прикладами: лише кілька днів тому в потязі “Укрзалізниці” померла людина й основна причина трагічного випадку в тому, що медик, який їхав у сусідньому купе, не зміг надати кваліфікованої допомоги через відсутність аптечки в усьому поїзді!

8) Складайте іспити чесно
Це правило стосується здебільшого молоді, проте насправді кожен його може взяти на озброєння. Вимагайте від самого себе в першу чергу знань, а не позначок у вигляді балів чи штампів “склав”, бо лише знання стануть у нагоді. І це стосується навіть не університетів – складання іспитів на водійське посвідчення, оформлення дозволу на зброю, проходження правил безпеки – усі ці речі у нас люди стараються обійти за допомогою хабарів чи принципу “так,так, ознайомлений. Усе одно цього зі мною не станеться”, що потім виливається у дуже неприємні наслідки.
Чоловіки, не даруйте Вашим другим половинкам права в доповнення до автомобілів – краще сядьте і навчіть їх добре водити, відправте на хороші водійські курси – цим Ви можете зберегти життя не лише собі!

9) Не економте!
Правило трьох речей, на яких не можна економити: їжа, набої, спорядження. Пам’ятайте: гроші їсти не можна, а в більшості екстремальних ситуацій люди готові віддавати тисячі і мільйони, щоб у них було все необхідне. Тому обираючи спорядження не ведіться на ціну дешевшу на 20-30% за нібито аналогічні вироби, бо переважно Ви значно втрачаєте у якості матеріалів і виконанні самої продукції. Запам’ятайте, що хороша якість повинна коштувати дорого, бо якісна тканина й комплектуючі коштують немало, не кажучи вже про якісну роботу самого виробника.

10) Стріляйте, стріляйте і ще раз стріляйте!
У випадку загрози Вашому життю чи життю Ваших близьких за наявності у Вас зброї лише вміння влучно стріляти зможуть уберегти життя. Тому не економте ні на кулях, ні на часі, необхідному для підготовки – ви отримуєте безцінний досвід, який не купиш за гроші. Пам’ятайте: вбиває не зброя. А стрілець, що влучно поцілив у мішень.

Джерело: legion810.com

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Пророческие слова Кеннеди в 1962 году

Кругом пестрят новости о так называемой новой «гибридной войне», войне которая пришла на смену войнам, ...

One comment

  1. дуже корисна та потрібна інформація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *