Головна / Статті / Військова тема / Нові сержантські (старшинські) звання ЗСУ та ВМС України

Нові сержантські (старшинські) звання ЗСУ та ВМС України

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект № 6372 від 13.04.2017 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців”, підготовлений Міністерством оборони.

Як зазначається у пояснювальні записці, підготовка і професіоналізація Збройних Сил України має критичне значення для успіху всієї військової реформи. Основною передумовою побудови оновленого національного війська за євроатлантичним зразком є створення дієвого сержантського корпусу.

З метою реалізації Концепції розвитку професійного сержантського і старшинського складу Збройних Сил України потребує внесення змін до законодавчих актів України стосовно військових звань військовослужбовців сержантського і старшинського складу Збройних Сил України.

Прийняття закону дасть змогу реалізувати запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу, підвищити роль сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України в навчанні і вихованні підлеглого особового складу та в підготовці і виконанні ними завдань за призначенням. Крім введення нових званнь проект передбачає розділення сержантського і старшинського складу на молодший та старший склад.

Законопроектом пропонується встановити такі звання сержантського і старшинського складу:

Звання рядового та офіцерського складу згідно поданого проекту ПОКИ залишатимуться без змін.

Джерело:ukrmilitary.com

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Пророческие слова Кеннеди в 1962 году

Кругом пестрят новости о так называемой новой «гибридной войне», войне которая пришла на смену войнам, ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *