Головна / Статті / Військова тема / “Цивільний танк”

“Цивільний танк”

Ірландець Шейн Аллен використовує як повсякденне авто легкий танк Scorpion 1973 року. На броньованій машині він навіть їздить магазинами.

Танками Шейн Аллен захоплюється з дитинства і колись пообіцяв собі, що купить такий апарат. Пошуки підходящого транспортного засобу зайняли довгі роки, але одного разу Шейну все ж посміхнулося щастя. У одного британського колекціонера він знайшов списаний танк Scorpion.

Танк Scorpion важить 7 тонн і вміщує всередині три людини. 5,9-літровий 190-сильний дизель розганяє її до 72 км/год, а 400-літрового бака вистачає, щоб проїхати 755 км.

Бойова машина на своєму віку багато чого пережила. Їй навіть довелося повоювати в Іраку та Боснії. Хоч би там як, але танк в хорошому стані. Хіба що гармату калібру 76 мм вивели з ладу щоб уникнути ексцесів. Потім її довелося знімати і віддавати поліції на перевірку.

Шейн Аллен самостійно обслуговує танк і зізнається, що запчастини до нього недешеві. Однак він не планує відмовлятися від повсякденного використання Scorpion і навіть готовий здавати його в оренду для весіль та інших заходів.

Джерело: autocentre.ua

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Пророческие слова Кеннеди в 1962 году

Кругом пестрят новости о так называемой новой «гибридной войне», войне которая пришла на смену войнам, ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *