Головна / Статті / Фото та відеоматеріали / Фотографії війни в Кореї 1950-1953 рр.

Фотографії війни в Кореї 1950-1953 рр.

Війна в Кореї на початку 1950-х років стала першою великою війною після Другої світової війни. Де союзники проти фашистської Німеччини (США та СРСР) майже воювали один проти одного силами Північної та Південної Кореї підтримуючи дані країни усім неохідним в т.ч. військами. Фотографії показують обличчя тієї війни.
Війна в Кореї велася в 1950—1953 pp. Почалася 25 червня 1950 р. між Північною та Південною Кореєю. Кожна сторона звинувачувала іншу в нападі. Але незалежно від того, хто перший розпочав воєнні дії, незабаром стало очевидним, що північнокорейська армія перевершує свого супротивника. Повномасштабний наступ північних корейців призвів до падіння Сеула вже на п’ятий день війни. Тим часом на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН Північна Корея була проголошена агресором.

Коли заклик про відведення військ був проігнорований, президент США Трумен наказав американським військовим частинам включитися в бойові операції; аналогічним чином повів себе й англійський уряд. Командування військ ООН (що складалися з підрозділів Південної Кореї, США, держав британської Співдружності націй та інших країн) здійснило контрнаступ, і вже в листопаді союзникам вдалося вийти на рубіж р. Амноккан. У відповідь на це на допомогу північним корейцям прийшла китайська армія, і збройні сили, що діяли від імені ООН, були відтіснені на південь від Сеула.

(для збільшення зображення – натисніть на нього)

У кінцевому результаті лінія вогню пройшла фактично вздовж 38-ї паралелі і, незважаючи на бойові дії, залишалася стабільною протягом двох років, поки велися переговори про перемир’я. Угода про перемир’я була формально укладена 27 липня 1953 р. Війна принесла корейському народу незліченні біди. Майже вся територія Південної Кореї стала ареною битв, а Північна Корея постраждала від могутніх бомбових ударів. Крім величезних втрат серед цивільного населення, чисельність убитих і поранених у військах ООН, за даними командування, становила майже 350 тис, а в північнокорейській армії перевищила 1,5 млн. чоловік.

Військово-патріотичний центр “3-й полк”

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Рух “Талібан”. Фотографії – Частина 1

Талібáн (від араб. таліб – «Шукає знання», тобто учень, зазвичай використовується для позначення студентів релігійних ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *