Головна / Статті / Військова тема / J-cтруктура у ЗСУ

J-cтруктура у ЗСУ

В рамках реалізації першої стратегічної цілі визначеної Державною програмою розвитку Збройних Сил України на період до 2020 року, органи військового управління ЗСУ планово переводяться на так звану J-структуру з метою досягнення кращої сумісності із ЗС країн НАТО.

Про це, сьогодні, 16 березня, під час брифінгу для представників ЗМІ розповів заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України полковник Сергій Масловський.

— Що стосується «J». Це типова структура штабів НАТО. Вона є обов’язковою. Якщо країна бере участь в операціях НАТО, то її військові частини, які виділяються для участі в цій операції, повинні мати таку J-структуру. Це дозволяє ефективно взаємодіяти в процесі операцій і бойових дій. Кожна «J» за номером чітко знає, з якою «J» (партнера) їй взаємодіяти, — зауважив відповідаючи на запитання журналістів полковник Сергій Масловський.

Він повідомив, що в Генеральному штабі Збройних Сил процес переходу на J-труктуру просувається успішно в усіх органах військового управління. Наразі продовжується формування останньої такої структури — J-2, яка буде підрозділом розвідувального забезпечення Генерального штабу ЗС України та має набути відповідну спроможність до кінця 2018 року.

Сергій Масловський перерахував для журналістів J-структури, які вже створені або будуть створюватися у Генеральному штабі ЗС України. Зокрема, J-1 — питання персоналу, J-2 — розвідка, J-3 — оперативна діяльність, J-4 — логістика, J-5 — оборонне планування, J-6 — зв’язок та інформаційні системи, J-7 — підготовка військ, J-8 — ресурси і фінанси, J-9 — цивільно-військове співробітництво.

За його словами, у 2017 році з метою оптимізації структури Збройних Сил уніфіковано штати більше 100 бойових військових частин. Це дозволило підвищити спроможності органів управління та бойових військових частин, вдвічі наростити потенціал артилерійських підрозділів, посилити оперативне забезпечення та військово-морські спроможності.

Джерело: ukrmilitary.com

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Пророческие слова Кеннеди в 1962 году

Кругом пестрят новости о так называемой новой «гибридной войне», войне которая пришла на смену войнам, ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *