Головна / Статті / Фото та відеоматеріали / Рух “Талібан”. Фотографії – Частина 1

Рух “Талібан”. Фотографії – Частина 1

Талібáн (від араб. таліб – «Шукає знання», тобто учень, зазвичай використовується для позначення студентів релігійних шкіл – медресе) – переважно пуштунських радикальних ісламістських течій сунітського напрямку ісламу. Фото зібрані із різноманітних сайтів в т.ч. арабських країн.

«Талібан» виник у 1994 р., після повалення прорадянського режиму Мохаммеда Наджібулли в середовищі пуштунів – найбільшого в Афганістані (бл. 40% населення країни) і одного з найбільш численних народів Пакистану. «Талібан» перебував при владі в Афганістані в 1996-2001 рр.. («Ісламський Емірат Афганістан»; дипломатично був визнаний тільки ОАЕ, Пакистаном і Саудівською Аравією). Надання притулку керівнику «Аль-Каїди» Усаму бен Ладену і знищення пам’ятників буддистської архітектури (Баміанскій статуї Будди) призвело до формування негативного іміджу «Талібану» в очах світової громадськості.

Після повалення в 2001 р. таліби почали вести партизанську війну з урядовими військами і силами НАТО в Афганістані і Пакистані, заснувавши на території Пакистану невизнану державу – Ісламський емірат Вазірістан.

У 1998 р. в Афганістані налічувалося до 110 тис. талібів., А в 2007 р. – бл. 10 тис. Чисельність пакистанських талібів у 2008 р. оцінювалася в 30-35 тис. чол. У 2015 році їх чисельність сягнула 40-45 тисяч. Відмінною особливістю талібів стали білий одяг і чорні тюрбани.

Фото в період 2007 – 2016 року. Є кілька фото Пакистанських Талібів у цій підбірці.

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Війна у В’єтнамі. Арт малюнки

Війна у В’єтнамі зображена у стилі мілітарі-арт. Малюнки різних художників із різних тематичних сайтів, на ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *