Головна / Статті / Техніка для війни / “Буковель” проти польотів БПЛА

“Буковель” проти польотів БПЛА

Королівські збройні сили Марокко придбали систему для нейтралізації безпілотників під назвою Bukovel-AD, розроблену українською компанією Proximus, повідомляє armyrecognition.com 5 вересня. Високоефективна система відома своєю здатністю раннього виявлення безпілотних літальних апаратів, також блокує дані і канали керування GPS / ГЛОНАСС.

“Ефективна дальність дії “Буковель-АД” досягає 10-15 кілометрів, що робить його ідеальним для захисту об’єктів військової або цивільної інфраструктури в бойових умовах”, йдеться в повідомленні Proximus.

Устаткування може монтуватися як на шасі транспортного засобу підвищеної прохідності, так і на тринозі.

Особливістю українського комплексу є блок генерування помилкових сигналів управління, які збільшують ймовірність втрати управління БЛА противника, маючи при цьому можливість дистанційного керування ворожими безпілотниками і нейтралізації їхньої загрози.

Через небезпеку, яку БПЛА являють для безпеки людей і території, ЗМІ стверджували, що влада Королівства Марокко вживає заходів для боротьби з безпілотниками. Наприклад, після появи підозрілого безпілотника в небі міста Марракеш Королівська жандармерія оголосила тривогу, котра викликала питання і побоювання поміж населення. Власник літального апарату був заарештований, допитаний і потім доставлений в прокуратуру. Інший безпілотник пролетів низько над символічним місцем Джема-ель-Фна.

У зв’язку із загрозою безпеці і громадському порядку марокканська влада вжила заходів по контролю за прольотами невідомих об’єктів в національному повітряному просторі за допомогою персональних безпілотників, повідомляє місцеве арабське видання Al Ahdath Al Maghribia. Останнім часом поширення “диких дронів” набирає оберти, пише видання.

У червні 2019 року інспекція по зв’язках Генштабу ЗС на чолі з генерал-лейтенантом Абдельфаттахом Луараком ввезла в країну систему “Буковель-АД” на суму 50 тис дол США, повідомляє LiveJournal. Це нове придбання є частиною плану Марокко з модернізації національного військового потенціалу.

У 2017 році Марокко прийняло п’ятирічний план для досягнення “регіональної переваги” шляхом модернізації військової техніки своєї армії, ВПС і ВМС. Країна виділила на цю стратегічну мету 20 млрд дол США. В даний час щорічний оборонний бюджет Марокко становить 3,5 млрд дол, в 2022 році досягне 4 млрд. Основні постачальники зброї для збройних сил Марокко є США (53%), за ними слідує Франція (44%) і Італія (1,4% ).

Джерело: milnavigator.com.ua

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Американський “Ворон” в небі України

RQ-11B Raven («Ворон») — розвідувальний БПЛА швидкого розгортання призначений для ведення розвідки на малих висотах вдень та ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X