Головна / Статті / Техніка для війни / Наші на Strong Europe Tank Challenge 2017

Наші на Strong Europe Tank Challenge 2017

І хоч ВПЦ “3- полк” має відношення до підготовки військовослужбовців 14-ї ОМБР у м.Володимир-Волинський, з танкістами ми не займаємось – не наш профіль. Проте дуже приємно, що наші хлопці із нашого міста – зараз виборюють честь нашої країни і нашої 14-ї бригади (колишня розформована 51-ша), та змагаються з кращими взірцями танкової техніки та кращими екіпажами у світі. Почитайте про наших – найкращих танкістів! 

Українські танкісти із учорашнього дня беруть участь у Strong Europe Tank Challenge 2017, де змагаються із колегами зі США, Німеччини, Франції, Австрії та Польщі. ЗСУ представлені танковим взводом на танках Т-64БВ. Але чому не «Оплоти», «Булати» або Т-80…?

Як вже відомо, нашу країну представляє 14 окрема механізована бригада, танкісти якої пройшли вітчизняний відбір. Так, взвод капітана Романа Багаєва на своїх штатних Т-64БВ спочатку переміг у конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України, обійшовши в тому числі екіпажі на БМ «Булат»:

В запеклій боротьбі перше місце та перехідний приз — металеву модель танка, вибороли військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» з Володимир-Волинського, друге місце — у господарів турніру — 1-ої окремої танкової бригади оперативного командування «Північ», а почесне третє місце посіли представники 17-ї окремої танкової бригади з Кривого Рогу.

А у вересні 2016 року, напередодні Дня танкістів, танкісти 14 омбр, зайняли перше місце вже на міжвідовому конкурсі «Кращий танковий взвод Збройних Сил України».

Протягом тижня танкісти Сухопутних військ, Військово-Морських Сил та Високомобільних десантних військ демонстрували майстерність, виборюючи почесне звання кращого танкового взводу Збройних Сил України та перемогу з окремих професійних номінацій.

За результатами змагань 2 місце — за взводом 36 окремої бригади морської піхоти ВМС, а «бронза» — в активі танкістів 80 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, що виступали на танках Т-80БВ.

У підсумку “національний відбір” пройшли саме танкісти на Т-64БВ. Для участі у Strong Europe Tank Challenge 2017, Харківський бронетанковий завод провів модернізацію Т-64БВ – танки отримали тепловізори, цифрові радіостанції та засоби супутникової навігації.

На кожну бойову машину були встановлені тепловізійні прилади спостереження українського виробництва («Трімен-Україна», «UaRpa») для всіх членів екіпажу: командира, навідника та механіка-водія.

Встановлені на Т-64БВ тепловізійні пристрої не вимагають змін у конструкції танку, встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її змін. Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад та забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні. А прилади командира та навідника інтегровані до системи керування вогню, що забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника на відстані більше 1,5 км.

Також партія Т-64БВ була оснащена системами супутникової навігації від держпідприємства «Орізон-Навігація». Саме такі системи встановлюються на всі нові бойові машини, які випускають підприємства Концерну: БТР-3, БТР-4, «Дозор-Б» та інших.

Новий навігаційний пристрій супутникової навігації СН-4215 розроблений по результатам експлуатації апаратури СН-3210 для встановлення на рухомих об’єктах наземної рухомої техніки (з можливістю індивідуального використання) та має покращені тактико-технічні характеристики у порівнянні із своїм попередником.

Цей навігаційний комплекс працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією. Працює апаратура за допомогою зовнішньої антени типу SMART.

На танки були встановлені нові цифрові радіостанції «Либідь К-2РБ» (ліцензійна «Моторола»), які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 кілометрів. Ці радіостанції були виготовлені на київському підприємстві «Доля і Ко. Лтд».

07 травня 2017 року у навчальному центрі Командування підготовки 7-ї Армії США, (Графенвер, Німеччина), відбулась офіційна церемонія відкриття змагань «Танковий виклик сильної Європи-2017» (Strong Europe Tank Challenge 2017).

Змагання, спільно організовані Командуванням ЗС США в Європі та Командуванням Сухопутних військ ЗС ФРН, вже вдруге проводитимуться на полігоні Графенвер (Grafenwöhr). У минулорічному Strong Europe Tank Challenge переміг підрозділ з Німеччини на Leopard 2A6, друге місце зайняла Данія на Leopard 2А5, третє – підрозділ з Польщі, який також виступав на танках Leopard 2А5.

– Усі учасники змагань вже стали переможцями, адже вони є кращими у своїх країнах. У мене немає сумніву, що кожен екіпаж залишить Графенвір з новими знаннями та досвідом, – зазначив командувач Командування підготовки 7-ї Армії ЗС США бригадний генерал Тоні Агуто.

За ходом танкових змагань також стежитимуть представники збройних сил Норвегії, Італії, Бельгії та Греції.

Сьогодні, 8 травня, стартує перший етап змагань, де українцям протистоятимуть американські екіпажі на танках Abrams. Наш взвод проводитиме наступальну операцію, а їх колеги з США відпрацьовуватимуть дії в обороні. Напередодні військовослужбовці Збройних Сил України ознайомилися з інфраструктурою полігону та пристріляли гармати та кулемети.

Джерело: ukrmilitary.com

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Система THAAD в глобальной структуре ПРО США

Как сообщается на официальном сайте Тихоокеанского командования вооруженных сил США, комплекс ПРО предназначен «исключительно для защиты Республики ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *