Головна / Статті / Техніка для війни / Американський “Ворон” в небі України

Американський “Ворон” в небі України

RQ-11B Raven («Ворон») — розвідувальний БПЛА швидкого розгортання призначений для ведення розвідки на малих висотах вдень та вночі.

Розробник данного беспілотного літального апарату компанія AeroVironment Inc. яка розташована у штаті Каліфорнія, США.

Замінив у виробництві попередню модифікацію БПЛА RQ-11A Raven A (перший політ – 2001 рік). Raven B був переможцем програми SUAV Сухопутних військ США (US Army) в 2005 році, прийнятий на озброєння в 2006 році, також прийнятий на озброєння морської піхоти США (US Marines) і ВПС США (US Air Force).

Крім того знаходиться на озброєнні багатьох інших країн. На сьогоднішній день замовникам поставлено більше 19 тисяч даних беспілотних апаратів саме марки RQ-11 Raven.

Кольорове зображення і зображення в ІЧ-спектрі

В комплект RQ-11 Raven входять три безпілотних апарати, запасна батарея і зарядний пристрій з живленням від бортової мережі автомобіля “Хаммер”. Транспортування комплексу здійснюється у трьох окремих контейнерах які складають сам комплекс.

RQ-11B Raven запускається вручну, як модель літака. Може керуватися дистанційно з наземної станції або літати автономно з використанням GPS-навігації по відповідному маршруту. Стандартне корисне навантаження включає в себе  кольорову відеокамеру і інфрачервону камеру нічного бачення для дій в темну пору доби.

В рамках програми «Ініціативи з відновлення довіри в Європі» американське оборонне відомство ще влітку 2016 року, передало Збройним Силам України 24 комплекти (72 апарати) тактичних розвідувальних БПЛА RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів США.

Тактико-технічні характеристики


Маса БПЛА, 1 кілограм 900 грам
Габаритні розміри, мм:
   довжина 91 см.
   розмах крил 1,3 м.
Дальність польоту БПЛА, близько 10 км.
Робоча висота польоту, мв від 30 до 150 метрів
Максимальна висота польоту, 4300 метрів
Тривалість польоту, 60 – 90 хвилин
Крейсерська швидкість, від 32 до 80 км/год
Режим керування дистанційний, програмний з GPS
Двигун електричний (Aveox 27/26/7-AV)

ТАКОЖ ПЕРЕГЛЯНЬТЕ

Система THAAD в глобальной структуре ПРО США

Как сообщается на официальном сайте Тихоокеанского командования вооруженных сил США, комплекс ПРО предназначен «исключительно для защиты Республики ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *